OSAMCAT (Observatori de Salut Mental ComunitÓria de Catalunya)
 L'OSAMCAT   Observatori de Salut Mental Comunitària de Catalunya
 
 PROJECTES
 PROGRAMES
 ACTUALITAT
 PUBLICACIONS
 
 
 
 MEMÒRIA
 ENLLAÇOS D'INTERÈS
 CONTACTE

Lluita contra la pobresa

 

 

 

 

Presentació

L'OSAMCAT és un òrgan de recerca, formació i assessorament en el camp de la salut mental, nascut a partir d'una iniciativa de la Corporació Sanitària Parc Taulí i de la Fundació Parc Taulí de Sabadell. Actuament està constituït per diverses institucions del món universitari, de la recerca i de l'acció social.

Els Trastorns Mentals (TM) són causa de patiment i incapacitat en la població alhora que representen una important càrrega social i econòmica per a les persones que els pateixen, les seves famílies i la societat. L’OMS ressalta la importància de la prevalença dels TM en la població i preveu que un de cada quatre habitants del planeta patirà alguna forma de trastorn mental o neurològic al llarg de la seva vida.

D’altra banda, l’alta prevalença dels TM es relaciona amb les ràpides transformacions socials (declinació de l’estat del benestar, inestabilitat laboral, canvis en els models familiars, immigració, etc.) que s’estan produint. No es tracta de factors causals, però si de factors condicionants de trastorns mentals.

Davant d’aquestes perspectives s’imposa la necessitat de conèixer amb la major precisió possible, quin serà l’abast del problema i quines seran les tendències prevalents en el camp de la salut mental en els pròxims anys. Alhora, caldrà disposar d'aquells elements que ajudin a definir les polítiques de formació i de formació contínua més adients, per tal de donar resposta a les problemàtiques més prevalents. Un tercer punt és el referent al tipus de recerca que caldrà desenvolupar per tal de fer front als nous reptes assistencials.

 

Fundació Parc Taulí
Salut Mental Parc Taulí

© 2008 OSAMCAT. Parc Taulí 1, 08208 Sabadell - Telèfon: +34 93 724 01 82 - Fax: +34 93 717 50 67- osamcat@tauli.cat
Avís legal.